Huisvestingsadvies

Uw organisatie verandert en dit stelt andere eisen aan de huisvesting. Door bijvoorbeeld groei van de organisatie, samenvoeging van locaties of een andere gewenste uitstraling, volstaat uw huidige huisvestingsconcept niet meer. Ook is het mogelijk dat in uw organisatie besparingen moeten worden bereikt en dus ook op de huisvestingskosten. Bijvoorbeeld het aflopen van een huurovereenkomst biedt goede mogelijkheden om opnieuw naar de eigen huisvesting te kijken. LSa kan  u in dat geval huisvestingsadvies bieden om te komen tot een nieuwe locatiekeuze, koop- of huurbeslissing, het heronderhandelen over de koop- of huurovereenkomst,  of het ontwikkelen een nieuwe werkplekconcepten ter ondersteuning van uw werkprocessen.

Organisatiegericht huisvestingsadvies

Voor een succesvol huisvestingsconcept is het belangrijk om de strategie van uw organisatie als vertrekpunt te nemen. Het doorvertalen van uw strategie, visie en identiteit naar het huisvestingsbeleid is de basis van organisatiegericht huisvesten. Pas nadat dit is gebeurd, kan de stap worden gezet naar een concreet huisvestingsadvies.

Aspecten van het huisvestingsadvies

Een integraal huisvestingsadvies bevat diverse aspecten. We vatten die aspecten samen door de begrippen fysieke omgeving, digitale omgeving en sociale omgeving. Het zal duidelijk zijn dat de genoemde begrippen in een huisvestingsadvies sterk samenhangen. Is er ergens een kostenbesparing te realiseren in de huisvesting? Hoe gaan de medewerkers het nieuwe concept ervaren en worden de medewerkers productiever? Wat straalt het bedrijf uit naar de buitenwereld met het concept? En zijn de vastgoedobjecten van de organisatie duurzaam ingericht? Allemaal vragen die naar voren komen bij het vaststellen van een succesvol huisvestingsconcept. Laanbroek Schoeman adviseurs heeft de kennis en ervaring om u te begeleiden naar een succesvol huisvestingsconcept.