Contactpersoon

Werner Schoeman

T: 010 266 0044

E: wsc@lsadviseurs.nl

Bekijk onze actuele projecten

Voor een overzicht van enkele actuele LSa projecten, klik hier.

O|2 Vrije Universiteit

Het nieuwe labgebouw O|2 van de Vrije Universiteit Amsterdam en het VU Medisch Centrum heeft in november 2013 het hoogste punt bereikt.

Projectinformatie

O|2 maakt deel uit van de vernieuwde VU-campus op de Amsterdamse Zuidas en is het eerste academische gebouw in Nederland dat op onderzoeksthema wordt gebouwd. In het gebouw gaan vanaf 2015 zo’n 750 onderzoekers van VU, VUmc en de Universiteit van Amsterdam (UvA) intensief samenwerken aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken binnen het domein van Health & Life Sciences.

In het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met veranderende onderzoeksactiviteiten. O|2 bevat flexibele, universel laboratoriummodules die in een vast stramien ontworpen zijn en naar wens geschakeld kunnen worden. Daarmee is het gebouw al in het ontwerp toekomstbestendig gemaakt. Met koeling vanuit de Nieuwe Meer en een ‘groen’ sedumdak is O|2 een bijzonder duurzaam gebouw.

De begane grond werkt als een stedelijk plaza met horeca, een informatiecentrum, conferentieruimten en een fietsenstalling. Het hele gebouw straalt samenwerking uit; de verdiepingen zijn direct met elkaar en het in het hart gelegen atrium verbonden.

Binnen het O|2-team geeft Dirk Bruinsma, senior manager bij LSa, sturing aan de voorbereidingstrajecten van gebouw, laboratoriuminrichting en interne diensten voor het O|2 gebouw. Daarnaast speelt LSa een adviserende en voorbereidende rol bij de Europese aanbesteding.

Het gebouw wordt in februari 2015 opgeleverd waarna er een periode van inbouw en inrichting volgt. Het voornemen is dat in juni 2015 wordt gestart met de eerste verhuizingen en dat eind 2015 het gebouw volledig operationeel is.