Charlotte van der Linden-Lusthusz

Organisaties zijn constant in beweging. Gelukkig maar, want zonder verandering geen ontwikkeling. En wanneer huisvestingsvraagstukken een verandering in de manier van werken betekent voor de te huisvesten organisatie (dus in gedrag), schuif ik graag aan tafel. Ik heb kennis van huisvestingsprocessen en adviseer over het verandertraject dat de organisatie te wachten staat. Samen met de andere (collega)experts op het vlak van bouw, facilitair, ICT en HR aan de slag voor een integrale oplossing, dat is waar ik warm voor loop.

De organisatie en hun medewerkers betrekken bij de ontwikkeling van het ontwerp is wat mij betreft de sleutel voor een passend werkplekconcept. Zij zijn immers de experts in hun eigen werkproces. En bij de huisvestingsvraagstukken waar wij graag onze tanden in zetten, betekent dit over het algemeen maatwerk. Daar smul ik van!

Door middel van verschillende workshops en activiteiten ga ik met het management en hun medewerkers aan de slag en formuleren we samen de antwoorden op de vragen: ‘Wat betekent dit voor mij?’, ‘Wat kan ik verwachten?’ en ‘Wat wordt er van mij verwacht?’. Hierdoor worden bewustwording, betrokkenheid en acceptatie van het nieuwe werkplekconcept vergroot. En dit blijft niet enkel bij mooie vergezichten. Het traject loopt parallel aan alle huisvestingsfases van het project: dus van ‘finishfoto’ tot aan praktische ‘eerste dag’-instructie.