november 2022 - Blog

Van student naar collega

De Bedrijvenmarkt tijdens de Bouwkunde Bedrijvendagen 2022 is een uitstekend moment voor studenten om bedrijven uit de bouwsector te leren kennen en hun netwerk uit te breiden. Bregje Kohlen organiseerde twee edities geleden zelf de Bedrijvenmarkt en was tijdens de laatste editie als een oriënterende student op zoek naar werkervaring in de richting Urban Systems and Real Estate. Dit keer staat ze weer op de markt, maar dan aan de bedrijvenkant, als medewerker van LSa.

Tussen een grote verscheidenheid aan bedrijven, van bouwkundige bureaus tot vastgoedbedrijven en talloze bedrijven in de architectuursector, zijn ook LSa en Draaijer te vinden. Beide bedrijven uit de Draaijer Group sloten eerder aan bij de Bedrijvenmarkt van de TU Eindhoven om studenten te informeren over de leuke uitdagingen en carrière mogelijkheden op het gebied van huisvesting en vastgoed.

Oriënteren en ervaring opdoen

Bregje was zich aan het oriënteren bij welk bedrijf ze graag werkervaring wilde opdoen. “Sinds september werk ik bij LSa, het bedrijf waar ik op de Bedrijvenmarkt voor het eerst mee in gesprek kwam. Na mijn Bachelor Bouwkunde wilde ik graag eerst ervaren wat er komt kijken bij het werken, hoe de vakken die ik gevolgd heb zich concreet vertalen in banen en welke master ik nog wil doen. Ik was hierbij op zoek naar een zo breed mogelijk beeld van vastgoed en de functie projectmanager leek me daarbij leuk.”

De Bedrijvenmarkt van de Bouwkunde Bedrijvendagen bleek de ideale setting om bedrijven te leren kennen en de kansen en mogelijkheden te bespreken. “Het gesprek met LSa ging van ‘wie zijn jullie en wat doen jullie’ naar ‘dan kom ik een dagje meekijken en bespreken we wat de mogelijkheden zijn’. Perfect!” vertelt Bregje. “Ik kwam erachter dat LSa naast projectmanagement ook organisatie- en huisvestingsadvies meeneemt. Het vraagstuk begint veelal bij de organisatie en de manier van werken en loopt vanuit daar door naar de vertaling van het gebouw. Zo kreeg de toepassing van ‘form follows function’, die in vele lectures genoemd is, opeens betekenis in mijn hoofd.”

Werken bij LSa

Bij LSa kan Bregje ervaring opdoen in de vastgoed wereld mét oog voor de toekomstige gebruikers en andere belanghebbende. “Hierin krijg ik zowel in de rol van projectleider als adviseur veel mee en werk ik in een jaar tijd voor veel verschillende projecten. Het werken met concrete opdrachten en voor echte opdrachtgevers geeft mij veel motivatie. Dit miste ik erg tijdens mijn bachelor. Op locatie bij opdrachtgevers, in gesprek met verschillende gebruikers en in real life tempo leer ik alle aspecten van een project. En juist hierin leer ik het meeste zowel in social skills als vakinhoudelijke ervaring. Dit geeft mij een goed beeld van waar ik enthousiast van wordt en waarin ik me nog wil verdiepen met een master. Ook bij deze keuze wordt er mee gedacht met de mogelijkheden en met een persoonlijk ontwikkel plan.”

Talent gezocht

Bij LSa zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Of je nu een stage plek zoekt, een afstudeeronderzoek moet uitvoeren of je eerste stappen maakt als jong professional, wij bekijken samen met jou de mogelijkheden binnen ons bedrijf.

“Kom gezellig kennis maken op de Bedrijvenmarkt 23 november en kijk wat LSa voor jou kan betekenen!”

Bregje Kohlen - Projectleider LSa