oktober 2021 - Nieuws

Opening TNO Bouwinnovatie lab

Het nieuwe Bouwinnovatie lab (MEC-lab) van TNO is op 6 oktober 2021 officieel geopend door Marja van Bijsterveldt (Burgemeester Delft), Paul de Krom (CEO TNO), Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland) en Tim van der Hagen (voorzitter college van bestuur en rector magnificus TU Delft).

Het lab biedt onderdak aan geavanceerde onderzoeksfaciliteiten om innovaties te ontwikkelen en onderzoek te doen op het gebied van bouwmaterialen, klimaatsystemen en constructies. Het huisvest onder meer het Heat Pump Application Centre een unieke faciliteit met klimaatkamers – de eerste in zijn soort in Europa – waar warmtepompen, ventilatiesystemen met warmterugwinning onder nagebootste praktijkomstandigheden, via het zgn. “hardware-in-the-loop-principe”, worden getest. Daarbij kunnen ook isolatie, ventilatie en het gedrag van bewoners worden gesimuleerd.

LSa heeft voor dit bijzondere project het proces- en projectmanagement namens de gebruikers van TNO uitgevoerd. Vanaf Programma van Eisen en ontwerp tot en met uitvoering, oplevering en nazorg.

Lees meer over dit project op de website van TNO.

Of bekijk de video van Omroep West.

[Bronvermelding: TNO]