Toekomstbestendige leeromgeving

Om goed onderwijs te krijgen en te geven, helpen wij onderwijsinstellingen bij het creëren van een prettige, inspirerende en toekomstbestendige leeromgeving. Een onderwijsomgeving moet een plek zijn waar studenten, docenten en andere gebruikers zich thuis voelen en verblijven om te ontmoeten en samen te werken. Het is een plek waar mensen verschillende vormen van onderwijs krijgen en natuurlijk ook geconcentreerd kunnen studeren.

We adviseren opdrachtgevers om een rijke omgeving te creëren die uitdaagt en inspireert en waar studenten later met trots en een warm gevoel aan terug denken. Hiervoor is een fysiek leeromgeving noodzakelijk aangevuld met digitaal onderwijs. De technologie die in het gebouw aanwezig is, moet zijn afgestemd op de behoefte van de gebruikers.

De huisvesting van onderwijsgebouwen moet bovendien kunnen anticiperen op ontwikkelingen in de toekomst. Functies en activiteiten van de gebruikers en van het gebouw kunnen veranderen en daar moet je met het gebouw op kunnen inspelen. We zorgen er daarom samen met onze opdrachtgevers voor dat ruimtes flexibel ingericht worden, zodat ze voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.

"Functies en activiteiten van de gebruikers en van het gebouw kunnen veranderen en daar moet je met het gebouw op kunnen inspelen."

Carolien Koek