Opdrachtgever: Rijkswaterstaat Corporate Dienst (RWS CD)
Locatie: Dordrecht

RWS Dordrecht

Het districtskantoor District Zuid van WNZ is in juli 2018 verhuisd naar een nieuwe, verbouwde kantooromgeving aan de Steegoversloot in het monumentale gerechtsgebouw in het centrum van Dordrecht. Een overgang waar de districtsmedewerkers even aan moesten wennen en op voorhand best tegenop zagen. Ze verlieten namelijk hun kantoor aan de Van Leeuwenhoekweg op Duivelseiland. Een vertrouwde omgeving, dicht op het operationele werk, het water en de schepen. Nu het bedrijf verhuisd is, blijkt gelukkig dat de medewerkers de charmes van hartje centrum ook zeker kunnen waarderen.

Een nieuwe werkomgeving en nieuwe manier van werken
samen met de gebruikers invullen

LSA is ingeschakeld om de medewerkers van District Zuid van WNZ van Rijkswaterstaat naar een nieuwe werkomgeving te begeleiden. Deze verandering ging gepaard met het nieuwe werkplekconcept en de nieuwe werkwijze van de medewerkers.

Er is flink uitgepakt met maquettespellen, verbouwcafés en het maken van werkafspraken om de medewerkers mee te nemen in het verandertraject. We hebben hen subtiel gemotiveerd door de nieuwe invulling van de werkomgeving en de andere manier van werken samen uit te zetten.

Resultaten

  • Een nieuw kantoor met een nieuw werkplekconcept en een nieuwe werkwijze van de medewerkers
  • Betrokken gebruikers, die vanaf het begin begeleid zijn bij de verandering naar de nieuwe omgeving
  • De nieuwe werkomgeving valt zeer in de smaak bij de medewerkers

“Het is een prachtige kantooromgeving waar de identiteit van RWS goed tot zijn recht komt en de benodigde faciliteiten aanwezig zijn om tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk te werken (TPAW).”

Charlotte van der Linden - Adviseur