Opdrachtgever: Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland
Locatie: Utrecht

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is een vereniging die zich inzet om organisaties in de gehandicaptenzorg te ondersteunen, door een maatschappelijke positie in te nemen en door innovatieve ontwikkelingen te stimuleren en beschikbaar te maken. VGN heeft LSA gevraagd op basis van diverse interne stukken een beslisdocument op te stellen voor een nieuw hybride werkconcept.

Implementatie hybride werkconcept

LSA heeft een hybride werkconcept opgesteld en geïmplementeerd, in overleg met een bestaande werkgroep. Het concept bevat onder meer een vlekkenplan met referentiebeelden, een planning op mijlpalen niveau en een kostenraming op kengetallen niveau. Dit document is vastgesteld binnen het MT en directe. Vervolgens  is het verder uitgewerkt en de werkomgeving verbouwd. Daarnaast zijn er binnen VGN diverse sessie gehouden, zodat de werkomgeving optimaal aansluit bij de nieuwe gewenste manier van werken.

Ook gebruikersbegeleiding naar de nieuwe werkomgeving is een belangrijk onderdeel geweest van het project. De medewerkers zijn meegenomen bij het verandertraject door middel van vijf interventies met de medewerkers en een aantal afstemmingsmomenten met de werkgroep. Zo is voor iedereen inzicht en draagkracht gecreëerd.

Het ontwerp en realisatie van de nieuwe werkomgeving is opgepakt in samenwerking met architect Suzanne Ontwerpt. De bouwkundige werkzaamheden zijn gedaan door Hegeman Bouw & Infra B.V.

Resultaten

  • Hybride werkplekconcept met aandacht voor de fysieke kantooromgeving en de tools voor digitaal samenwerken
  • Intensieve gebruikersbegeleiding naar de nieuwe werkomgeving door middel van interactieve sessies
  • Ontzorging van de opdrachtgever door complete afwikkeling van inkoop, begeleiding, realisatie en nazorg